Mønsterdesignere
Vi er stolte av å kunne presentere våre mønsterdesignere her på Quiltemagasinet. Det er de som sørger for at du får nye, unike og spennende mønstre med hvert nummer av Quiltemagasinet. De har hver sin personlige stil, som vi håper kan være med på å utfordre deg og inspirere til mange timers kreativitet.

Mønsterdesigner
Daisy Aschehoug
Jeg er mønsterdesigner og kunstner, som er lidenskapelig opptatt av elegansen i kurver og rytmen i repetisjon. Du finner meg i magasiner og i boken Modern Quilts: Designs of the New Century. Jeg er medforfatter av Quilt Modern Curves and Bold Stripes. Jeg holder workshops i «curved piecing» og digitale verktøy som Adobe Illustrator til å designe quilter. Jeg er amerikansk, men bor og har et systudio på Nesodden.

Mønsterdesigner
Helena Brorhed
Jeg designer lappeteknikk kombinert med broderier og applikasjoner. Alt fra store dyner til vesker og små, noen ganger håndsydde, prosjekter. Syverkstedet mitt er mitt eget “lappeland”, men det ligger i Halland, i et samfunn som heter Oskarström. I sentrum er det et mer enn 100 år gammelt hus, bygget lenge før vateret ble oppfunnet. Der finner du meg, utstillingen min og mønstersalget mitt.

Mønsterdesigner
Helene Juul
Jeg er utdannet håndverkslærer/tekstildesigner (Fremmes seminarium, København 1999) i tillegg til grunnskolelæreutdannelse med hovedfag i dansk og engelsk. Jobber deltid på en dansk grunnskole. Resten av tiden brukes i min quiltebutikk i Hasselager, hvor jeg har spesialisert meg i reproduksjonsstoffer. Jeg har siden 1995 undervist som freelancer i kurs og workshops, fortrinnsvis innen patchwork, samt design og fargelære. Jeg er fast bidragsyter til Quiltemagasinet siden 2002 med quiltehistorie og mønstre.

Mønsterdesigner
Jessika Eivik
Jeg elsker overlockmaskiner og har derfor brukt mye tid på å utforske alt det spennende vi kan skape med dem. Skapergleden har vært med meg helt siden jeg var barn. Jeg syr mye klær og interiør – gjerne med broderi på. Jeg har holdt mange kurs, blant annet på Sew Nordic, og har mange års erfaring av demonstrasjoner av maskiner og teknikker på ulike messer rundt og i Skandinavia.

Mønsterdesigner
Julie Kvamme
Fra hekling og klær til Barbie, til quilting og til å holde egne kurs og å utvikle design. Jeg har tre år fra husflidsskole og faglærerutdanning ved Statens Lærerhøyskole i forming og begynte med lappeteknikk på 80-tallet. Jeg interesserer meg for alt fra håndsøm, sammensying av små sekskanter, hurtigteknikker med symaskinen og nye hjelpemidler. Jeg liker å bruke stoffrester til noe kreativt. Jeg har vært bidragsyter i Quiltemagasinet siden 2003.

Mønsterdesigner
Kari Renolen
Jeg jobber til daglig med fiberutbygging på Innlandet og bor sammen med mann og hund i landelige omgivelser på Brøttum i Nordre Ringsaker. Her er vi omgitt av flott turterreng både sommer og vinter, noe som nytes i fulle drag året rundt.

Mønsterdesigner
Marit F. Johannessen
Jeg har en brennende interesse for stingsetting, broderi og quilting. Jeg elsker å gå langt utenfor de tradisjonelle rammene, som å forvandle et enkelt stoff til det mest eksklusive design. Gjennom kreativ bruk av industrielle syteknikker, tilbehør, tråder i alle ulike tykkelser og teksturer, kan du skape de mest fantastiske stoffer. Stoffene brukes for eksempel til å sy eksklusive vesker, puter og quilter.

Mønsterdesigner
Nina Lise Moen
Jeg er en Stavangerbasert quilter som tilbyr arrangementer, kurs, mønstre og e-bøker for å inspirere deg, gi deg nye ferdigheter, og få enda mer glede av hobbyen din!

Mønsterdesigner
Eva Hauge
Jeg har alltid elsket å være kreativ og nyter virkelig å leke med farger og skape noe. Min søminteresse fikk virkelig fart på seg når barna var små og jeg sydde klærne deres. Derifra var det ikke langt til lappetepper, duker, vesker og oppbevaringsløsninger. Og der er jeg enda, å sy er morsommere enn noen annen hobby jeg har prøvd og det finnes stadig nye teknikker, verktøy og utfordringer å utforske.

Mønsterdesigner
Runa M. Kristiansen
Min interesse for håndarbeid har jeg arvet fra min mor som alltid hadde noe « i fingrene « eller i symaskinen. Det hele begynte, som hos mange andre, med søm av dukkeklær og fortsatte med søm av klær i flere år. Det ble et par år på yrkesskole før quiltebasillen grep tak i meg på 80 – tallet. De grove japanske stoffene er mine favoritter. Har i flere år designet og utgitt mine egne mønstre under navnet Runa M.

Mønsterdesigner
Birgitta Jadenfelt
Når jeg, for noen år siden, kjøpte meg en ny symaskin, oppdaget jeg quilteverden. I dag er alt som har noe med lappeteknikk og quilting å gjøre en stor del av livet mitt. Jeg jobber som psykolog innen studenthelse. Quiltingen er en måte for meg å koble av på, å være kreativ på en mer konkret måte og å få nyte følelsen av stoffer og tråder, farger og former. Det blir gjerne nedstrippede, abstrakte mønstre, ofte sydd med kurver. Jeg bruker mest ensfargede eller nøytrale stoffer, men har et ønske om å bruke mønstrede stoffer i større grad.

Mønsterdesigner
Eva Johansson
Jeg er en quilterske som har klippet og skåret stoffer i nærmere 45 år. Disse stoffbitene har siden blitt satt sammen til både quilter og bilder og andre praktiske ting. Jeg fant tidlig ut at dette var min store lidenskap - farge og form. I dag er jeg mer aktiv enn tidligere. Jeg holder kurs, deltar på events, lager mønstre og er aktiv i «Håndverkerne i Varberg» samt leder gruppene mine «KviltSYstrar» og «Apelquiltare». Mitt siste prosjekt er et stort håndsydd heksagon-sengeteppe, studentgave til barnebarnet mitt.

Mønsterdesigner
Charlott Sundahl
Jeg driver Mossby Quiltshop i en gammel skole utenfor Kumla, hvor vi også bor i andre etasje. Jeg har alltid hatt et behov for å skape, og er i prinsippet oppvokst under en symaskin og et staffeli. Ofte blir det mønstre til vesker og lignende, ettersom jeg liker å fundere på tekniske løsninger, men selv prosjekter med stoffrestebiter ligger mitt hjerte nært.

Mønsterdesigner
Andrè Rustad Wallenborg
Driver et firma hvor han designer og produserer vesker i skinn, lær og plastbelagte stoffer. Han henter inspirasjon fra arkitektur og er opptatt av symmetri og likevekt i sine arbeider. André er utdannet ved Bedriftsøkonomisk Institutt og den franske skolen ESMOD i Oslo som designer og mønsterkonstruktør. Når han holder kurs, er han opptatt av å overføre sine hverdagsteknikker til kursmodellene, slik at du skal lære å bruke smarte løsninger som gir et profesjonelt og slitesterkt resultat.

Mønsterdesigner
Kicki Häggner
Jeg begynte å sy sent i livet og det hele startet med et sengeteppe til dobbeltsengen. Etter det har jeg sydd alt fra klær, oppbevaringer, duker og mye mer. Syrommet mitt er min oase hvor jeg kobler av, slipper kreativiteten løs og ser hva som skjer. For å være kreativ så omgir jeg meg med fine stoffer og morsomme tilbehør. Stoffer, merker, knapper, bånd, glidelåser, verktøy og alt man kan ønske seg - jo mer jo bedre. Å sy er for meg en materialsport!

Mønsterdesigner
Anne Lisbet Guldahl
Jeg har sydd patchwork siden 1989. Til å begynne med sydde jeg etter ulike tradisjonelle metoder, men mest etter eget design. Utstyrt med en god porsjon nysgjerrighet har jeg brukt mye tid på å utforske moderne teknikker og nye materialer, og jeg jobber nå like gjerne med alt fra tradisjonelle patchwork-mønstre til moderne quilts. Jeg designer mønstre og holder kurs innen patchwork, quilting og mixed-media.

Mønsterdesigner
Grete Gulliksen Moe
Jeg har faglærerutdannelse fra Høyskolen i Oslo og lederutdannelse fra Universitetet i Oslo. Jeg arbeidet med formgivning i den vidergående skolen i Oslo i 20 år og har holdt en rekke kurs i Norge, i skandinaviske land og i USA. Jeg har skrevet mange bøker om lappeteknikk. Ved siden av arbeidet som tekstildesigner, lærer og forfatter arbeider jeg med Fargerike Kunst - og håndverksturer der jeg selv er reiseleder.