a
Sorry, no posts matched your criteria.
Marits quilt

Marits fantastiske signaturquilt

Marits quilt

Designer: Marit Flåten Johannessen

Denne quilten er inspirert av et vakkert gulv fra den romerske ruinen Conimbriga i Portugal. Til og med originalfargene på gulvet matchet vårt fargetema og resten av våre prosjekter.

Alt er brodert med broderitråder, totalt mer enn 5 mill. sting, pluss quilting

Mosaikkbroderiene er stingsatt i stingsettingsprogram. Alt er brodert med broderitråder, totalt mer enn 5 mill. sting, pluss quilting. For å få fram det rette utseende på steinene, er flere farger blandet. Hver stein er brodert med 2-3 lag i ulike fargenyanser og trådkvaliteter. Rayon-, polyester- og metalltråder er brukt om hverandre. Selv om stingsettingsprogrammet skaper nydelige broderier med automatisk stingsetting, var derfor manuell stingsetting her det eneste alternativet. Broderiet er stingsatt stein for stein.

Broderimaskinen broderer ut hvert sting med presisjon uten å trekke hardt i trådene. Dette er faktisk en unik egenskap som bare noen få broderimaskiner har. Det gjør at hver eneste sting får en 3D-effekt, der motsetningen er et flatt broderi. Denne
3D-effekten skaper en ekstra glans i overflaten. Metalltråden blandes her med de andre trådene og gir broderiet en ekstra spennende glød.

Er du interessert i Quiltemagasinet? Finn det i butikken hos våre partnere, eller meld deg på vår abonnementsløsning.

SKRIV EN KOMMENTAR