a
Sorry, no posts matched your criteria.

Lappefest med overlockmaskin

Mønster fra Quiltemagasinet #3 2021

Designer: Marit Flåten Johannessen

Jeg ønsket meg et lyst og delikat sengeteppe til ei dobbeltseng, helst stort nok til å nå helt til gulvet. Målbåndet fortalte at det burde være omtrent tre meter i begge retninger! Jeg sørger alltid for å ha en stor samling av lyse stoffer, og mange er i litt uformelige biter. Her hadde jeg et ideelt utgangspunkt for lappesøm på overlock, så blokkproduksjonen kom raskt i gang. Blokkene jeg sydde, var langt fra nok til hele teppet, så jeg supplerte med blanke blokker i de samme stoffene. Det blir fort for mye “rot” for meg, så det passet perfekt å roe ned teppet med hele kvadrater. Av samme grunn hadde jeg en kjøreregel da jeg sydde blokkene; alle sømmer skulle gå enten vertikalt eller horisontal, ikke på skrå som i crazy quilt blokker.

Quilten er gigantisk, den største jeg noensinne har sydd. Se den bare som et eksempel på hva du kan gjøre med en overlock. Vil du sy noe liknende, men mindre, kan du bare redusere antall blokker eller størrelsen på dem. Det samme gjelder farger; bruk sprelske, fargerike stoffer hvis det er det du har lyst på.

Er du interessert i Quiltemagasinet? Finn det i butikken hos våre partnere, eller meld deg på vår abonnementsløsning.

SKRIV EN KOMMENTAR