Leder oktober 2018

0
105
Sett

Kjære leser, Velkommen til en ny utgave av Quiltemagasinet! Det stunder mot vintertid i Norden, med kortere dager og kjøligere temperaturer. Det er ikke så mange måneder igjen til julehøytiden heller, og kanskje kjenner du følelsen av at dagene går så fort nå på senhøsten.

I denne utgaven av Quiltemagasinet presenterer vi et utvalg mønstre med juletema, i tillegg til løpere, et veskemønster, puter og klassiske blokkmønstre i flotte quilts. Noen av mønstrene viser vi med en fargevariasjon- så vi håper du blir inspirert! Som redaktør setter jeg stor pris på tilbakemeldinger vi får, og det var mye god-ord å høre fra besøkende på de godt besøkte messene QuiltKøping i Sverige og DesignByMe i Norge. Dere lesere liker innhold og layout, og vi fikk tips til nye artikler, teknikker og mønsterstiler dere ønsker presentert i Quiltemagasinet. Tusen takk! Quiltemagasinet utgis både i svensk og norsk utgave, og fra neste utgave så blir det også en dansk utgave! Vi gleder oss over å kunne møte behovet for en danskspråklig magasin. Så håper vi den blir godt mottatt av de danske patchworkere og de danske butikker! Kanskje kjenner du en dansk quilter som kan tenke seg et abonnement i julegave?

Jeg har et ønske for ditt neste prosjekt. Når du har sydd og quiltet ferdig, og viser det fram til andre, så skal du svare ”Takk, det synes jeg også!” når de sier: ”Åh, så fin den er!”. Du skal være stolt av eget håndarbeid! Kanskje har du opplevd en bestemor som automatisk snudde den broderte duken på baksiden for å se om den var like pen på undersiden som på framsiden. Eller du har møtt en quiltevenninne på quiltelagsmøtet som viser fram sin nye flotte quilt, og når du roser arbeidet, så sier hun ”men det ble feil i quiltingen...” og automatisk viser fram den usynlige ”feilen” som bare hun ser.

Vi gjør alle så godt vi kan, og min ”godt nok” er kanskje ikke i samme klasse som din ”godt nok”. Men det er håndarbeid, og du skal være stolt over din evne til å skape noe med hendene dine!
En god syhøst ønsker jeg deg.

Hilsen fra redaktør
Wenche Wolff Hatling