Linjalförvaring

0
186
Sett
1.Gardinstång med s-krokar.
Om du syr mycket så tror jag att du har ett stort urval av linjaler och skärmallar. Här är några bra tips på hur du kan förvara dem.

1.Använd en servetthållare. Dekorativa servetthållare finns i många varianter – och här används den till att samla de små linjalerna som används mest.

2. Om du har plats på väggen, kan du sätta upp en snygg gardinstång. Använd enkla S-krokar och häng upp dom stora linjalerna. De flesta linjaler har hål. Detta sätt att hänga dem på ger dig en bra översikt och hindrar att linjalerna ligger och skrapar mot varandra.

3. Det finns flera producenter av linjalhållare i trä eller plastmaterial. Denna har 4 mm breda spår utfrästa, så linjalen står upp i spåren. Träbiten är ca 2 cm tjock och har möbeltassar under så den står stadigt.

4.Sy din egen upphängningsficka för alla de små linjalerna och handsömnadsmallarna. Den här fickan har vinylframsida och en ögla för upphängning. Det är enkelt att se vilka mallar som finns i fickan. Mönster och tillvägagångssätt för att sy fickan hittar du på sida 51!