Qulitemagasinets blokkprosjekt – Del 2

0
2811
Sett

Har du begynt å sy blokkene i Quiltemagasinetsblokkprosjekt?
Her følger blokk nummer 2!

Årets blokkprosjekt består av 6 forskjellige blokkmønstre. Vår oppfordring er at du velger deg et tema for dine blokker (farger eller stil) – og syr en eller flere blokker! Vi viser deg originalblokken – og gir deg mønsteret i 2 størrelser. Du syr hvor mange blokker du ønsker selv- for sammensetningen av blokkene blir opp til deg. På slutten av året har du nok kanskje nok blokker til en Sampler-quilt? Send inn et foto av dine blokker til redaksjon@quilteforlaget.no eller send til vår FB-side! Vi gleder oss til å se nettopp din variant. Kanskje kan dine blokker inspirere andre quiltere?

BLOKK 2: DEN SKJEVE BLOKKEN
Originalblokken er liten og veldig skjev! Den måler omtrent 5,5” kvadrat, og er sydd for hånd med veldig smalt sømmonn. Det er brukt både svart og hvit tråd. Jeg har ikke funnet blokkmønsteret i mine amerikanske quiltebøker. Det lyse stoffet er en tynn musselin med litt ujevn veving, den rosa er en «double pink». Ut i fra stoffene kan blokken dateres til 1860–1880. Blokken sys med hurtigteknikker. Noen av delene kuttes med litt overmål og renskjæres til slutt. Sømmonn er ¼”. Vær nøye med renskjæring og sømmonn. Blokken er ikke helt enkel å få nøyaktig pga helstripen i midten. Jeg anbefaler at du syr 2 trekant-deler som renskjæres først. Midtstrimmelen kan brukes som justeringsmonn for å få riktig størrelse på blokken.

KUTTEMÅL FOR EN BLOKK I 12” STØRRELSE
(12,5” kvadrat inkl. sømmonn):
• A: 3 stk 4” kvadrat fra blått stoff nr 1
• B: 3 stk 4” kvadrat fra blått stoff nr 2
Del 2 av kvadratene diagonalt en gang = 4 B-trekanter
• C: 7 stk 4” kvadrat fra lyst stoff
Del 3 av dem diagonalt en gang = 6 C-trekanter.
(Du skal bruke 5 av dem til blokken. En trekant er til overs.)
• D: 1 stk 2 ¾” x 19” strimmel fra lyst stoff

KUTTEMÅL FOR EN BLOKK I 6” STØRRELSE
(6,5” kvadrat inkl. sømmonn):
• A: 3 stk 2,5” kvadrat fra blått stoff nr 1
• B: 3 stk 2,5” kvadrat fra blått stoff nr 2
Del 2 av kvadratene diagonalt en gang = 4 B-trekanter
• C: 7 stk 2,5” kvadrat fra lyst stoff
Del 3 av dem diagonalt en gang = 6 C-trekanter.
(Du skal bruke 5 av dem til blokken. En trekant er til overs.)
• D: 1 stk 1 ¾” x 10” strimmel fra lyst stoff

SLIK SYR DU BLOKKENE