Pink – er ikke bare en farve

0
2116
Sett

Pink er en farve, som quiltere har været glade for at anvende i deres quilts i flere århundrede. Farven pink har haft forskelligt udtryk til forskellige tider og fremstillingsprocessen har ligeledes varieret. Hvorfor appellerer dennefarve både til det moderne menneske og dem, som er kommet før os?

Farven pink repræsenterer følelser, passion og kærlighed. Det er også lykkens farve; på engelsk har man f.eks. et udtryk «tickled pink», som betyder at være ovenud lykkelig – og nogen siger endda at den er ungdommens farve. Det er også en farve, der påvirker os fysisk; knaldpink har den effekt (ligesom farven rød), at den kan stimulere energi. Den får blodtrykket til at stige og har ligeledes effekt på vores åndedrag, hjerterytme og puls. Rundt omkring i verden har pink en fremtrædende rolle; tænk f.eks. på «The Pink Ribbon», der er blevet internationalt kendt symbol for håb og opmærksomhed på kampen mod bryst cancer. Mange firmaer har ligefrem associeret sig med farven pink; f.eks. undertøjsfirmaet «Victoria’s Secret», og den kendte amerikansk popmusiker, der har taget navnet «Pink», som sit kunstnernavn.

Les mer i Quiltemagasinet 2/17.