PEOPLE!

0
1802
Sett
People 1. Et fantasiportrettene er et resultat av drodling og «telefontegning».

Disse fantasiportrettene er et resultat av drodling og «telefontegning». Blyanten går av seg selv, enten det er mens jeg snakker i telefonen eller sitter med en kaffe og avisen en lørdag morgen. Ideene ligger i hodet, men jeg liker å visualisere med en skisse før jeg starter på et arbeid, selv om arbeidet overtar framdriften underveis. Utgangspunktet er her et varmt, sandfarget stoff, og størrelsen var gitt siden det skulle rekke til 4 portretter. People 1 og 2, se foto, People 3 og 4 er fremdeles under arbeid. Sett i gang å drodle du også!

Materialer:
• Størrelse: 33 x 47cm.
• Håndfarget stoff
• Platevatt
• Bakstykke
• Sort stoff til lukkekant
• Vannbasert tekstiltrykkfarge
• Quiltetråder i mange farger

People 1 og 2.

Fremgangsmåte:
Jeg startet med å stryke de 3 lagene sammen, topp, vatt og bakstykke. Da trengs ikke noe form for lim mellom lagene. Hovedlinjene var det viktigste å få på plass, deretter ble det en linjelek med symaskinen. Maling, trykking, applikering og søm i skjønn forening. Det er veldig spennende å arbeide slik, den ene linjen fører til flere og feltene som oppstår ber om farge eller trykk, eller omvendt, trykkene ber om linjer og konturer.

Siden stoffet hadde en farge, ble det uforutsigbare resultater når jeg malte/trykket, noe som skapte både overraskelser og nye fargekombinasjoner. Jeg har brukt både overtransportør og frihåndsquilting med stoppefoten. Noen felt er ”skravert” med flerfarget quiltetråd. Avslutningsvis markerte jeg noen konturlinjer med tykk, sort tråd. Portrettene fikk ingen ramme, kun en sort lukkekant som markering og doble trekanthjørner bak som opphengsløsning.